Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 18:21

 


Συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για τη δημιουργία δύο νέων σχολείων στο οικόπεδο επί των οδών Αργυροκάστρου και Παναγιώτου της Κοινότητας Παπάγου όρισε η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού την επόμενη Τρίτη (4/4).

Από τη μια η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ που κατέθεσαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής εναντίον των αποφάσεων του Δήμου για τη δημιουργία των δύο σχολείων και από την άλλη η σχολική κοινότητα και δημοτικές παρατάξεις που διαχρονικά ζητούν νέα σχολεία, ο Δήμαρχος πιεζόμενος και για να εκτονώσει το θέμα τώρα και όχι πιο κοντά στις δημοτικές εκλογές, όρισε εσπευσμένα αποκλειστική συνεδρίαση για την προσεχή Τρίτη.

Για την ιστορία, η «πλατεία 28ης Οκτωβρίου» που δεν είναι πλατεία, είναι οικόπεδο του Δήμου χαρακτηρισμένο για σχολική χρήση ήδη από το Βασιλικό Διάταγμα που διέπει όλες τις χρήσεις στην Κοινότητα Παπάγου, ενώ και στο νέο, υπό έγκριση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια παραμένει αυτός ο ίδιος χαρακτηρισμός.

Το οικόπεδο πριν από σχεδόν 30 χρόνια φυτεύτηκε, τοποθετήθηκαν σε αυτό συντριβάνι, όργανα παιδικής χαράς, αγαλματάκι και με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου και μόνο, βαπτίσθηκε «πλατεία 28ηςΟκτωβρίου».

Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου ενέταξε το οικόπεδο στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ και σε συγκεκριμένη πρόσκληση του, κι έτσι χρηματοδοτήθηκε για τη μελέτη ανέγερσης του εξαθέσιου 4ου  Δημοτικού Σχολείου Παπάγου και του 4ου  Νηπιαγωγείου Παπάγου. Και τότε άρχισαν τα «όργανα». Συλλογή υπογραφών, νομικές διαδικασίες, και ηλεκτρονική ψηφοφορία από τη μια, καλέσματα και συνεδριάσεις των συλλογικοτήτων της σχολικής κοινότητας από την άλλη.

Και η συνέχεια τώρα επί του… Δημοτικού Συμβουλίου



Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.