Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 15:59

Κύπελλο ΕΣΚΑ: Οι γυναίκες του ΑΚΟ Άρη Χολαργού στη “μάχη” για το τρόπαιο


To Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθεί το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών ΕΣΚΑ 2023-2024 “Νίκος Βαρελάς”, στο κλειστό γήπεδο Μελισσίων Β’ “Π. Τριανταφύλλου” (Σάμου & Γεωργίου Γεννηματά, Μελίσσια).
 
Η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας ΑΚΟ Άρης Χολαργού θα δώσει τη “μάχη” της στον 1ο ημιτελικό, το Σάββατο 16/3/2024 στις 18:00, με αντίπαλο τον ΦΟ Τούφας Χαλανδρίου, για την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Ο ΑΚΟ Άρης Χολαργού έχει κατακτήσει το κύπελλο ΕΣΚΑ τις χρονιές 2019 & 2020.
 
Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Χολαργού Νίκος Βερροιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση στο site της ΕΣΚΑ:
 
 
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ γυναικών. Το καλοκαίρι, έχοντας την αμέριστη στήριξη της διοίκησης, δημιουργήσαμε ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, διαθέτοντας στο δυναμικό μας αθλήτριες που έχουν γράψει ιστορία στα γήπεδα και αποτελούν παράδειγμα για τις νεότερες. Η ομάδα μας έχει δύο κατακτήσεις (2019, 2020) και αναμφισβήτητα, το Κύπελλο αποτελεί για εμάς έναν βασικό αγωνιστικό στόχο από την αρχή της σεζόν. Προπονούμαστε και προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε δυσκολία και να πετύχουμε τους στόχους μας. Το format της διοργάνωσης δεν επιτρέπει «φαβορί» και «αουτσάιντερ», καθώς μιλάμε για νοκ άουτ παιχνίδια. Η ομάδα που θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και θα δείξει μεγαλύτερη θέληση θα έχει το πλεονέκτημα. Στον δρόμο για το Final-4, επικρατήσαμε της Ε.Φ.Α.Ο.Ζ. εντός έδρας και του Γ.Σ. Περιστερίου εκτός. Στον πρώτο ημιτελικό θα αντιμετωπίσουμε την Τούφα Χαλανδρίου (βρίσκεται 3η συνεχόμενη σεζόν στον θεσμό), ομάδα με μια πολύ έμπειρη και καταξιωμένη προπονήτρια που διαθέτει αξιόλογο ρόστερ. Αμφότερα τα μεταξύ μας παιχνίδια στο πρωτάθλημα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας αν θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Στον δεύτερο ημιτελικό, βρίσκονται η αναπτυξιακή ομάδα (U23) των Μελισσίων και ο Προμηθέας Χαλανδρίου. Τα Μελίσσια, με πολύ καλή οργάνωση και υπομονή, εφαρμόζουν ένα νεανικό πλάνο, το οποίο στηρίζουν και στη γυναικεία ομάδα τους που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία με πολύ θετικά δείγματα. Ο Προμηθέας είναι μια σκληρή ομάδα και πιστεύω ότι όποιος επιβάλλει τον ρυθμό του θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ να πραγματοποιηθεί μια πολύ όμορφη διοργάνωση και τα παιχνίδια να είναι μια πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ γυναικών».
 
Το πρόγραμμα των ημιτελικών:
 
1ος ημιτελικός, ώρα 18:00: ΦΟ Τούφας Χαλανδρίου – ΑΚΟ Άρης Χολαργού
 
2ος ημιτελικός, ώρα 20:15: ΚΑΟ Μελισσίων U23 – ΓΣ Προμηθέας Χαλανδρίου
 
Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 17/3/2024 στις 19:30, μεταξύ του νικητή του 1ου ημιτελικού και του νικητή του 2ου ημιτελικού. 

Το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών ΕΣΚΑ 2023-2024 “Νίκος Βαρελάς” θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι Sportshero.
 
To link του 1ου ημιτελικού ΦΟ Τούφας Χαλανδρίου – ΑΚΟ Άρης Χολαργού:
 
 
To link του 2ου ημιτελικού ΚΑΟ Μελισσίων U23 – ΓΣ Προμηθέας Χαλανδρίου:
 
 
Το link του Τελικού:
 

Με πληροφορίες από ΕΣΚΑ

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.