Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 11:15

Φθινοπωρινό... καλοκαιράκι σε Παπάγου και Χολαργό


kalokairia

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Τα "πρωτοβρόχια" κατεγράφησαν από τον μετεωρολογικό μας σταθμό, με μία "απρόσμενη" καταιγίδα την περασμένη Πέμπτη, μια ολιγόλεπτη αλλά επικίνδυνη χαλαζόπτωση την Παρασκευή και ένα κύμα "ποτιστικής βροχής, την Δευτέρα, δίνοντας συνολικό ύψος βροχής περίπου 10mm (περίπου 10 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο) που ξεδίψασαν εν μέρει το χώμα του Παπάγου και του Χολαργού έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, ο καιρός επανέρχεται σε ήπιους ρυθμούς και οι επόμενες ημέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "καλοκαιρινές".

Η Πέμπτη και η Παρασκευή, προβλέπεται να κυλήσουν με αρκετή ηλιοφάνεια και διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ μικρή πιθανότητα παροδικής βροχής/καταιγίδας, διαμορφώνεται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία, σε υψηλά επίπεδα, θα προσεγγίσει τους 26-28°C. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα πέφτουν κοντά στους 18°C ενώ η υγρασία θα είναι αρκετά υψηλή.

Το Σαββατοκύριακο, θα κυλήσει με ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Ο βοριάς θα "ξυπνήσει" πνέοντας αρκετά ενισχυμένος, με ένταση που θα προσεγγίζει, στην πόλη, τα 6bf, χωρίς όμως να ρίχνει αισθητά την θερμοκρασία.

Από την Δευτέρα, ο βοριάς προβλέπεται να εξασθενήσει ενώ η επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, θα κυλήσει με ήπιες συνθήκες και υψηλές, για τα δεδομένα του Οκτωβρίου, θερμοκρασίες. Ο καιρός, κατά το μεγαλύτερο διάστημα θα είναι γενικά αίθριος, είναι ωστόσο ικανό, κατά διαστήματα, να επιτευχθούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση βροχών/καταιγίδων (κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες) οι οποίες όμως δεν προβλέπεται να έχουν γενικευμένο χαρακτήρα και μεγάλη διάρκεια.

Κυρίαρχο στοιχείο του καιρού, φαίνεται να είναι η υψηλή υγρασία, ενώ δεν αποκλείεται τοπικές ομίχλες, να κάνουν την εμφάνισή τους, στα άλση της πόλης μας.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!!

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.