Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:19

Ανακοίνωση του "ΠΕΡΙΚΛΗ" για εξύβριση γονέα στη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Χολαργού


Ακραίο περιστατικό έλαβε χώρα εδώ και λίγες μέρες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, κατά το οποίο πατέρας μαθητή εξύβρισε και απείλησε την Διευθύντρια του σχολείου. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Δ.Σ. του συλλογικού οργάνου των εκπαιδευτικών α' βάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας, “Ο Περικλής”. O Σύλλογος των δασκάλων καλεί τους εκπαιδευτικούς, όλων των σχολικών μονάδων σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, αλλά και όλους τους γονείς να τα απομονώσουν, γιατί δηλητηριάζουν το παιδαγωγικό κλίμα.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες του myxolargos/mypapagos.gr δε σταματά εδώ αλλά έπεται συνέχεια για την οποία θα υπάρξει εκτενές ρεπορτάζ.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΕΡΙΚΛΗ για το συγκεκριμένο συμβάν:

Αγία Παρασκευή 2/2/2020

Θέμα: Ανακοίνωση για το περιστατικό εξύβρισης και απειλής γονέα προς τη Διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Χολαργού

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή το περιστατικό βιαιοπραγίας γονέα κατά της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, το Δ.Σ. του Συλλόγου επαιδευτικών Π.Ε. “Ο Περικλής” δηλώνει τα εξής:
Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων γονέων ενάντια σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία όλης της χώρας. Οι επιθέσεις αυτές μιας μικρής μειοψηφίας γονέων, αποτελούν ένα απαράδεκτο γεγονός με σοβαρότατες συνέπειες για το κλίμα που διαμορφώνεται σε ένα σχολείο και
έχει ως πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τα ίδια τα παιδιά.

Διαμορφώνουν ένα παιδαγωγικό κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν θύματα κάποιου μαινόμενου «τσαμπουκά» γονέα που αναλαμβάνει χειροδικώντας, βρίζοντας και απειλώντας να εισβάλλει στο σχολείο και να «αποκαταστήσει» αυτό που ο ίδιος θεωρεί «δικαιοσύνη» και «τάξη».

Όσοι επιτίθενται ενάντια στους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας είτε λεκτική είτε φυσική βία επιτίθενται ενάντια σε αυτούς που έχουν κρατήσει και κρατούν όρθια τη δημόσια εκπαίδευση. Επιτίθενται ενάντια σε αυτούς που υπερασπίζουν καθημερινά, με κατάθεση ψυχής, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ο Σ.Ε.Π.Ε. “Ο Περικλής” εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στον αγώνα όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία των Δήμων που ανήκουν στην ευθύνη του Συλλόγου και πασχίζουν για τη μόρφωση όλων των παιδιών. Ενώνει τη φωνή του μαζί τους, ώστε να υπερασπίσουμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το κλίμα απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλων των σχολικών μονάδων σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, αλλά και όλους τους γονείς να τα απομονώσουν, γιατί δηλητηριάζουν το παιδαγωγικό κλίμα.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και ό,τι χρειαστεί, παρέχοντας συνδικαλιστική και νομική κάλυψη και δε θα αφήσουμε μόνους και ανυπεράσπιστους καμιά σχολική μονάδα, καμιά συναδέλφισσα και κανένα συνάδελφο απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις, που παίρνουν χαρακτηριστικά κοινωνικού κανιβαλισμού και στοχεύουν συνολικά το δημόσιο σχολείο.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγο


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.