Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 11:26

Με... πασχαλινό καιρό τα Χριστούγεννα σε Παπάγου και Χολαργό!


Πολύτιμες βροχές χάρισε, σε Παπάγου και Χολαργό, το χαμηλό βαρομετρικό που κινήθηκε από τις ακτές της Λιβύης προς τις νότιες ελληνικές θαλάσσιες περιοχές με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εκδηλώνονται κοντά στα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη (20-21/12). Ο Μετεωρολογικός μας σταθμός κατέγραψε συνολικό ύψος βροχής 11.0 mm με τα φαινόμενα να έχουν κατά βάση ποτιστικό χαρακτήρα με κατά διαστήματα μεγάλη αλλά όχι ακραία ένταση, στοιχείο που βοήθησε στην απορρόφηση του νερού από το έδαφος της περιοχής μας. 


Με την απομάκρυνση του εν λόγω χαμηλού βαρομετρικού προς την Τουρκία κλείνει η "φθινοπωρινή παρέμβαση" και ανοίγει η αυλαία μιας ήπιας,
θερμής και άνομβρης περιόδου η οποία θα κυριαρχήσει κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και πιθανότατα θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους!
Κύρια στοιχεία της θερμής αυτής περιόδου θα είναι η έλλειψη αξιόλογων βροχοπτώσεων, τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και οι υψηλές για τα
δεδομένα της εποχής θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν, σε καθημερινή βάση, τα επίπεδα των 15°C.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στο προάστιό μας αναμένεται να εξελιχθεί ως εξής:

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κατά τις μεσημεριανές ώρες με μικρή πιθανότητα ασθενούς παροδικής βροχής. Άνοιγμα του καιρού κατά την διάρκεια του απογεύματος. Δυτικοί άνεμοι έως 5bf με εξασθένιση και στροφή σε βοριάδες από το βράδυ. Θερμοκρασία από 6°C έως 16°C.

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων έως 5bf. Θερμοκρασία από 7°C έως 17°C.
Παραμονή Χριστουγέννων - Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων έως 4bf. Θερμοκρασία από 9°C έως 20°C.
Χριστούγεννα - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023: Γενικά αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητών
διευθύνσεων έως 3bf. Θερμοκρασία από 9°C έως 19°C.
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023: Γενικά αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα. Άνεμοι νοτίων - δυτικών διευθύνσεων έως 4bf.
Θερμοκρασία έως 16°C.

Το ήπιο και σχετικά θερμό σκηνικό προβλέπεται, να συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η τάση για μεταβολή του καιρού αυξάνεται από τις 29/12 και, κυρίως κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του έτους οι οποίες πιθανότατα θα εξελιχθούν με πιο "χειμωνιάτικες" συνθήκες χωρίς όμως, στον προγνωστικό ορίζοντα, να διαφαίνεται ουσιαστική ψυχρή εισβολή.


Παρότι ο Χειμώνας ανοίγει και, επίσημα' την αυλαία του με το χειμερινό ηλιοστάστιο, την Παρασκευή, 22/12 στις 5:27πμ θα χρειαστεί μάλλον
αρκετή υπομονή για να εναρμονιστεί ο καιρός με τα πρότυπα της εποχής!

Χρόνια Πολλά!!!
Γεώργιος Παπακωστόπουλος


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.