Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 08:33

5 Προτάσεις από Σιώτου, Χαμηλοθώρη "για να σταματήσει η σφαγή των δέντρων"


Στην κατάθεση συγκεκριμένων πέντε προτάσεων για συνυπογραφή και λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησαν οι Δημοτικές Σύμβουλοι Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη μετά το θέμα που άνοιξαν οι δημότες με τη συλλογή 107 υπογραφών. Στην ανακοίνωση τους που έδωσαν στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα το πρωί αναφέρουν ότι δεν προτείνουν άλλη μία γενικόλογη συζήτηση για το πράσινο της πόλης, αλλά πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, όπως άλλωστε υπέδειξαν και οι δημότες.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν:

5 συγκεκριμένες προτάσεις για να σταματήσει η σφαγή των δέντρων 

Οι δύο δημοτικές σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη μετά τη συζήτηση για τη διάσωση-διατήρηση του πράσινου της πόλης μας, που έφεραν δημότες στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου,απέστειλαν προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους να συνυπογράψουν κείμενο, όπως προβλέπεται, προκειμένου ο Πρόεδρος να εντάξει ως θέμα συζήτησης την λήψη απόφασης για: 

  1. Την εκπόνηση μελέτης Στρατηγικής Διαχείρισης Πρασίνου στο Δήμο Παπάγου Χολαργού και τον Υμηττό. 
  2. Την Δημιουργία Δημοτικού Φυτώριου 
  3. Την κατάρτιση ειδικού κανονισμού αποκλειστικά και μόνο για την διαχείριση πρασίνου 
  4. Την δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης πρασίνου 
  5. Εντολή στις υπηρεσίες του δήμου για εκπόνηση τεχνικής έκθεσης και προϋπολογισμού δαπάνης για τα παραπάνω 

 

Η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων επιβάλλεται, πρώτα από όλα διότι ικανοποιούν την εισήγηση του εκπροσώπου των κατοίκων κ. Β. Στογιάννη, ο οποίος αναγνωρίστηκε για τις γνώσεις του και την εμπειρία του από όλες τις παρατάξεις. Και δεύτερον, διότι από τις τοποθετήσεις, που έγιναν ήταν εμφανής η προσπάθεια κάποιων δημοτικών συμβούλων να μεταθέσουν στο μέλλον, οποιασδήποτε συγκεκριμένη απόφαση με την τακτική «στρίβειν δια του αρραβώνος». 

 

Ακούστηκαν προτάσεις και προσκλήσεις για προσωπικές συναντήσεις και συνεννοήσεις, συγκρότηση επιτροπών, ευχές, υποσχέσεις για περεταίρω προσπάθειες και επανεξέταση του θέματος, εξηγήσεις από την υπηρεσία κ.ά.

Θυμηθήκαμε και πάλι τη ρήση του έμπειρου Δημάρχου Χολαργού Χαράλαμπου Σκούρτη, που έλεγε «όταν δεν θέλεις να γίνει κάτι, τότε φτιάχνεις μια επιτροπή». 

 

Στην πρόσκληση των δημοτικών συμβούλων Σιώτου και Χαμηλοθώρη ανταποκρίθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι (κατ΄ αλφαβητική σειρά): Ανυφαντής Γ, Δεμέστιχας Π., Οικονόμου Δ, Ρετσινιά Β. και Τούτουζας Δ. Ενώ υπήρξε και μια πρωτότυπη πρωτοβουλία όπου οι κ.κ. Κανάκης Ν., Καραγιάννης Ν., Ρεκλείτης Α. και Ρεμούνδος Γ. δήλωσαν ότι συνυπογράφουν το κείμενο με το οποίο διαφωνούν. 

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

 

Ξεκαθαρίζουμε, ότι το θέμα κατατέθηκε στοχευμένα και ολοκληρωμένα με 5 πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις και να σταματήσει η «βιομηχανία» κοπής και η σφαγή των δέντρων.

Δεν προτείνουμε απλά την επανάληψη της συζήτησης για τα δέντρα, την οποία ούτως ή άλλως την εξήγγειλε ο ίδιος ο Δήμαρχος στην προηγούμενη συζήτηση. 

 

Προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα και καλέσαμε τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν υπέρ ή κατά. Προφανώς όσοι δεν ανταποκρίθηκαν και δεν υπέγραψαν, δεν έχουν αντίρρηση να γίνει μία ακόμη φιλοσοφική συζήτηση για το πράσινο της πόλης. Εμείς όμως, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως και ο κ. Στογιάννης, που είτε θα υιοθετηθούν, είτε θα απορριφθούν από το δημοτικό συμβούλιο.

 

 

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού

Μαρία Σιώτου  - Νατάσσα Χαμηλοθώρη


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.