Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 15:56

Μ. ΤΡΑΚΑΣ: «Είμαι περήφανος για το έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού»


Με μία εμφανώς προκλητική διάθεση ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου για τα τεχνικά έργα κ. Μ. Τράκας επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «είμαι περήφανος για το έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού» απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων που δέχθηκε, αλλά και στις γραπτές, που είχαν αποσταλεί πριν λίγες μέρες από τις Σιώτου και Χαμηλοθώρη.

«Ένα πολύ δύσκολο έργο με δύσκολο εργολάβο. Ο Διευθυντής και οι εργαζόμενοι λένε ο χειρότερος εργολάβος που πέρασε ποτέ. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη μία πτέρυγα. Μέσα στις συνθήκες του covid... Νοιώθω περήφανος που με όλες αυτές τις δυσκολίες πραγματικά τα καταφέραμε». Ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τράκας εξαπολύοντας ταυτόχρονα προσωπική επίθεση στη δημοτική σύμβουλο Ν. Χαμηλοθώρη δημιουργώντας ένα έντονο επεισόδιο ήδη κατά την έναρξη της συνεδρίασης με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγκάζεται να τον επαναφέρει στην τάξη.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσε το σώμα ότι η  σύμβαση πλέον έχει διαλυθεί, οι εργασίες στο νέο κτίριο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχει προς το παρόν γίνει διοικητική παραλαβή ως προς τη χρήση του. Οριστική παραλαβή του έργου θα γίνει σε τρεις μήνες. Μέχρι τότε όποια προβλήματα δημιουργηθούν η Τεχνική Υπηρεσία θα ενημερώνει τον εργολάβο, ο οποίος μέχρι τότε οφείλει να επιδιορθώνει. Ήδη η υπηρεσία έχει αποστείλει περί τις 28 τέτοιες εντολές αποκατάστασης.

Ως προς το τελευταίο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υγρομόνωση του και την πρόσφατη πλημμύρα η Τεχνική Υπηρεσία έστειλε στις 11/11/22 διαταγή αποκατάστασης στον εργολάβο κι εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε ότι από τις 21/11/22 θα προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες.

Ν. Χαμηλοθώρη: «Έργο ολική καταστροφή με την υπογραφή Αποστολόπουλος»

Το θέμα του έργου του 1ουΛυκείου Χολαργού «έπαιξε» σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος και στην κριτική σε αυτό που άσκησε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ανέφερε:  «Ένα έργο ολική καταστροφή που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή «Αποστολόπουλος», χρηματοδοτήθηκε αρχικά στο 1.550.000 εκατ ευρώ που θα φτιάχναμε εξαρχής δλδ νέο κτίριο, αλλά με την ελαστική σας μελέτη πήρε 60% έκπτωση.

Σημειώστε 1.550.000 εκατ για το Δήμο μας και τελικά μετά τη σημερινή ενημέρωση του Δ/ντή αποπληρώσατε με 326.372,60 ευρώ, αυτό τον εργολάβο, και για το 35% του έργου! Περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν από το Λύκειο Χολαργού πήγαν σε άλλο δήμο πιο ώριμο, με δική σας υπαιτιότητα, για ένα πολύ μικρό έργο τελικά και τέτοιας κακής ποιότητας που ήδη έχει φανεί!

Τι σας έχουμε πει Δήμαρχε, δεκάδες φορές. Μην αναφέρετε για τα έργα σας, ειδικά για τα σχολεία, τα προϋπολογισθέντα ποσά!! Τρανό παράδειγμα το 1οΓΕΛ Χολ!! Απέχουν τόσο πολύ από τα απολογιστικά, αλλά πολύ περισσότερο από το στίγμα που αφήνετε στα σχολεία και είναι σε όλους πια εμφανές!»

Πως και πότε θα επανεκκινήσει το έργο;

Σύμφωνα με τον κ. Τράκα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και συντάσσεται ο σχετικός ο προϋπολογισμός. Θα ακολουθήσει η Τεχνική Έκθεση και τα λοιπά τεύχη της νέας μελέτης ώστε πια να υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής για  νέα χρηματοδότηση.

Απαντώντας ο Δήμαρχος σε ερώτηση της κας Χαμηλοθώρη για το χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης με δεδομένο ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τις οικογένειες όχι μόνο του Λυκείου, αλλά και του Γυμνασίου, ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε: «Η μελέτη ολοκληρώνεται και θα κατατεθεί στην Περιφέρεια αλλά πρέπει να κλείσουμε μία κουβέντα που έχει μείνει ανοιχτή με όλη τη σχολική κοινότητα και με εσάς και όλο το ΔΣ.Να συμφωνήσουμε πως θα γίνει το έργο. Γιατί αν δεν συμφωνήσουμε τι έργο να κάνουμε; Θα πάμε δλδ. να δημοπρατήσουμε κάτι που δεν θα θέλουν να γίνει ταυτόχρονα με τη λειτουργία του σχολείου;

Έχουμε να μεταφέρουμε τα παιδιά κάπου; Να κάνετε μια πρόταση όλοι. Εμείς δεν έχουμε πει ότι έχουμε μαγικές ικανότητες. Εμείς κοιτάμε ρεαλιστικά. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα; Δέχεται η σχολική κοινότητα; Αν δεν το δέχεται μην παιδευόμαστε»… και συμπλήρωσε: «

Το σχολείο είναι λειτουργικό. Μια χαρά είναι. Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Πάμε να φτιάξουμε κάτι για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε 20-30 χρόνια… Για όλα υπάρχουν λύσει. Να κάτσουμε στο τραπέζι να το συζητήσουμε… Γιατί όσοι έρχονται δεν προτείνουν ποτέ λύσεις. Εμείς έχουμε τις λύσεις το θέμα είναι αποδεκτές;».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.